Menu Content/Inhalt
Főmenü > Könyvajánló
Könyvajánló
ImageParamahansa Jogananda: A Mester mondta
Paramahansa Jogananda a huszadik század egyik jelentős jógija, bölcse, szellemi mestere. Gondolataiból, tanításaiból áramlik a kristálytiszta tudás és a legmagasabb bölcsesség. Tanítványai kérdéseire válaszolva gyűlt össze a kötetnyi gondolat és útmutatás az élet dolgairól: a hitről, a mester szerepéről, a házasságról, a szeretetről, a feladatról, a sorsról, a meditáció fontosságáról, az önismeretről, mások tiszteletéről stb. Tanításaival lámpást ad a kereső ember kezébe, hogy saját útját megvilágíthassa. Ne légy türelmetlen a Mester keresésében! Mindennek megvan a rendelt ideje, és az akaratnak is megvan az ideje az ég alatt - mondja egy helyen.
www.bookline.hu
 
ImageParamhans Swami Maheshwarananda: Jóga gyerekekkel
Ez az első gyerekeknek szóló jóga könyv hazánkban. Aki a jógát gyakorolja olyan élményekben lesz része, aminek kis része szavakkal is kifejezhető, mint erőfeszítés, öröm, testtartás-javulás, az élmények nagyobb részére azonban nincsenek szavak.
Swami Maheshwarananda útmutatásaival, a könyvben grafikusan ábrázolt ászanákkal, illetve azok leírásaival, mi is megismertethetjük gyermekeinket a jóga számukra is hasznos, és jól kivitelezhető gyakorlataival.
www.dakinikonyvek.hu
 
ImageLáma Ole Nydahl: Könyv a szerelemről
A szerelem által fejlődni. Létezik intenzívebb élmény, mint a szerelem? Milyen más területen vagyunk ennyire nyitottak ugyanakkor ennyire sebezhetőek és hol tapasztalhatnánk ekkora boldogságot? A buddhista látásmód szerint a szerelem és a párkapcsolat képezik az alapját az ember fejlődésének és egy kiteljesedett életnek. Láma Ole Nydahl ebben a könyvben leírja Buddha tanácsait egy boldog párkapcsolat megvalósításához. Hogyan tudunk egy olyan párkapcsolatban élni, amely nem csak minket, hanem környezetünket is boldoggá teheti. Buddha tanítása szerint mi magunk teremtettük meg jelenlegi életkörülményeinket végtelenül sok lehetőségünk van életünk megváltoztatására és alakítására. A szerelem és a párkapcsolat képezik az alapját az ember fejlődésének, ugyanakkor segítenek túllépni saját korlátainkon. Láma Ole Nydahl 35 évig élt házasságban és feleségével együtt megvalósították azt, amiről mindannyian álmodunk: egy tartalmas, boldog életet.
www.bookline.hu
 
ImageScott Shaw: ZenÓra - A Lét ideje
IDŐ – az egész élet ura. IDŐ – minden nyelven minden szót ez irányít. De mi az valójában? A gondolkodó elmét arra programozták, hogy tárgynak higgye – és hogy tényleg létezik. Az IDŐ nem érinthető, nincs hol megfogni, nincs rajta kapaszkodó. Csak a történelem kifejezéseivel határozható meg, azzal, hogy mi történt a múltban, még ha a múlt csak néhány másodperce múlt csupán. A világ lakóinak többsége szeretné, ha mindez másképp lenne. Az IDŐ – legtisztább formájában mindössze egy módszer, mellyel a születés és a halál távolságát mérhetjük, a kettő közti darabot nevezzük életnek, s ez az egyetlen periódus, amelyben az IDŐ-vel tudatosan számolhatunk. Ha létezel, az IDŐ is létezik. Ha nem, nem létezik IDŐ sem. A modern társadalom azonban sokkal többre értékeli az IDŐ-t ennél a tiszta és együgyű leírásnál. Órák, naptárak, órarendek, ütemtervek készítése mellett döntöttünk, és azt hisszük, ezeken belül kell léteznünk, melyek azután el nem feledtetik velünk az IDŐ állandó múlását...
 
ImageBuddha beszédei
"A Beérkezettnek nem szokása, hogy elméleteket állítson fel. Mert a beérkezett felismerte, mi a test, hogyan jön létre a test, hogyan szűnik meg a test; mik az érzetek, hogyan jönnek létre az érzetek, hogyan szűnnek meg az érzetek; mi a tudat, hogyan jön létre a tudat, hogyan szűnik meg a tudat; mik az adottságok, hogyan jönnek létre az adottságok, hogyan szűnnek meg az adottságok; mi a megismerés, hogyan szűnik meg a megismerés. Ennek következtében a Beérkezett minden véleményt, minden felvetést, minden önzést, önösséget, önhittséget feladott, elvetett, visszautasított, eltávoztatott, és ezáltal felszabadult." Ezekkel a szavakkal intette a hozzá fordulót Buddha, Kelet nagy vallásalapítója, akinek élete tanítással és prédikálással telt; szavait jóval halála után jegyezték föl. Beszédeiben a Magasztos nem törekedett rendszeralkotásra; szavai olvastán a megszólítottság erejét érezzük. Buddha beszédeiben az élethez való ragaszkodás elvetése, a szeretet és a gyűlölet elutasítása olyan szemléletességgel és erkölcsi tisztasággal párosul, amely azt is megérteti, hogyan válhatott tanítása világvallássá. (Helikon Könyvkiadó)
www.konyvkapu.hu
 
ImageB.K.S. Iyengar: A jóga fája
A jóga fája könyvön keresztül egy világszerte elismert és köztiszteletben álló jógatanár, B. K. S. Iyengar újabb könyvét ismerheti meg az olvasó. Szavai nem elméletek vagy teóriák; ő a jóga önfeltáró útját tanítja, egy módszert, melynek minden részletét egy élet gyakorlása és tapasztalata hitelesít. Az Iyengar-módszer, melyet sokan a testi hatásai miatt csodálnak, valójában a jógafilozófia, a spiritualitás és a jógagyakorlás egysége, szoros összhangba hozva azt a hétköznapi élettel. A jóga fája inspiráló előadások és tanítások sora, ahol Patandzsali jóga szútrái közvetlenül ívelnek át a mindennapokba: éppúgy szó esik benne a családi életről, a szerelemről és a szexualitásról, mint ahogy az egészségről és a gyógyító művészetekről. Foglalkozik a meditációval, beszél a halálról is, és a jóga tanításának számos finomságára hívja fel az tanítani vágyók figyelmet. A témák komolyságát a szerző személyes tapasztalatai teszik ízessé, szemléletessé és feldolgozhatóvá. A könyvet olvasva megláthatjuk, hogy miként ültethetők át a spirituális alapelvek közvetlen gyakorlati cselekvésbe. Ebben a figyelemre méltó könyvben az Olvasó egyszerre lehet együtt B. K. S. Iyengarral, mint költővel, és mint jóga filozófussal is, aki hasonlatokon keresztül éppúgy tanít, mint az elemzésen át. Művében kifejezi a jóga szépségét és ragyogását, és megmutatja, hogy a jóga miként lesz gyakorlati művészet, amelyből minden érdeklődő haszonnal meríthet.
www.konywebbolt.hu
 
ImageŐszentsége, a XVI. Dalai Láma: A múlandóságról
"Mindenki meghal, ám egy halott sincs" - tartja a tibeti mondás. Őszentsége, a dalai láma leírja, milyen lépéseken haladunk keresztül mindannyian, amikor meghalunk. Részletesen tárgyalja a haldokló által megtapasztalt különféle mentális állapotokat, és hogy miként készülhetünk fel rájuk. Leírásai nagyon érzékletesek, úgy érezzük, mintha utaznánk, egyre mélyebbre szállnánk elménkben, és egy nagy, átalakító erejű vándorlás részesei lennénk. Ezen állapotokat valójában minden egyes nap megtapasztaljuk, amikor elalszunk, amikor véget ér egy-egy álmunk...
 
ImageBarbara Ann Brennan: Felragyogó fény - Az öngyógyítás útja
"Ebben a könyvben az egészség, a gyógyítás és betegség új szemléletét mutatom be. Az első rész a tudományos háttér, amely egyrészt az energiamezőn, másrészt pedig a kézrátét-gyógyítás miértjeinek és hogyanjainak holografikus elméletein alapul. A második részben... elmondom, hogyan működhet együtt a gyógyító-orvos csoport... Részletes gyógyulási tervet és igen hasznos gyógyító meditációkat tartalmaz a IV. rész, melyek elősegítik a személyes gyógyulási folyamatot. Az V. részben arról olvashat, hogy kapcsolataink miként befolyásolják egészségünket akár jó, akár rossz irányban. Írok a jó hatású kapcsolatok kialakításának gyakorlati módjairól is, valamint az emberi viszonyokban előforduló auramező-kölcsönhatásokról... A VI. részben írtam a magasabb szellemi realitásokról, a kreatív energiák mélyebb dimenzióiról, valamint arról, hogy ezek miként függenek össze az egészséggel, betegséggel, a gyógyítással és a személyiségfejlődés folyamatával."
www.libri.hu
 
ImageDr. Jennifer Harper: A tudatos test
A téma közérthető, remek összefoglalása, kiváló szemléltető ábrákkal - tankönyvként is használható! Új szemléletű és gondolatébresztő munka, a tradicionális kínai orvoslástant az egyszerű, biztonságos és hatékony természetgyógyászati terápiákkal ötvözi. A következő témaköröket találhatjuk meg benne: aromaterápia, reflexológia, növényi kivonatok, akupresszúra, egészségmegőrző gyakorlatok, meditáció, táplálkozás. A tradicionális kínai orvoslástan az öt elem vagy öt fázis tanán alapul. Ha megismerjük és megértjük ezek működését a természetben, képesek leszünk felismerni, hogy az egyes évszakokkal együtt járó szélsőséges jelenségeket hogyan tudjuk ellensúlyozni, és azt is felismerjük, hogy melyikük milyen fejlődési lehetőséget kínál a számunkra. A szervek összefüggésben állnak sok egyéb mellett az évszakokkal, a hőmérséklet alakulásával, a színekkel, az ízekkel, és mindnek valamilyen befolyása van az egészségünkre és a jó közérzetünkre.
www.libri.hu
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 46 - 54 / 107

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk