Menu Content/Inhalt
Főmenü > Életvitel, önismeret > Természetes család
Természetes család
Születés, szeretetet, szentség - Világrajövetel a védikus kultúrában
Írta: Fodor Kata   
ImageA születés az egyik legnagyobb átalakulás életünkben. Nehéz, különös, megismételhetetlen folyamat. A középkorban alkímiai csodaként tekintettek rá. A szülés folyamata tabu volt a férfi előtt. Egyszerre megrázó és erőteljes. A nők a régi korokban ritkán rendelkeztek akkora erővel és bátorsággal, mint férfitársaik, azonban megvívták saját harcaikat az utódlással.
Tovább...
 
A természet részeként születni - Várandósság és babaápolás egy ökofaluban
Írta: Fodor Kata   
ImageKözeleg az Édesanyák napja. Ebből az alkalomból egy Krisna-völgyben élő két gyermekes anyukát, Csandrát matadzsít kérdeztük arról, milyen egy ökofaluban, egy természetközeli, de a megszokottól eltérő környezetben élni és tevékenykedni várandósként, illetve kisgyermekekkel. Milyenek a mindennapok itt nagycsaládosként és milyen természetes ötleteket, tippeket javasolnak kismama-társaiknak az itt élő asszonyok? Gyakorlati tanácsokkal és építő gondolatokkal gazdagodtunk.
Tovább...
 
A Föld köszöni, jól van - csak az élőlények vannak bajban
Írta: Fodor Kata   
ImageTudatosnak lenni arról, hogy mik a valódi szükségletek, és mik a szükségtelen igények. Puritánabb életre kell törekedni, keresni a környezettudatos megoldásokat mindennapjainkban, ez az, ami minden napot a Föld Napjává tehet. Idén - immár 41. alkalommal - újra felhívjuk egymás figyelmét arra, hogy Földünk állapotán javítani kellene.
Tovább...
 
Magyarország a szív erejével II.
Írta: Knolmár Mária (Marica) - a Turiyam Program vezetője   
ImageMarica vagyok és az ÉLŐ – életforma gyakorlatáról szól mostani írásom, a szív tanításának közlésében. Magam  is a mindennapok kihívásait élem, s úgy gondolom, hogy ami a világban történik ahhoz közöm van, mert itt élek, ide születtem. Ami másokkal és Földanyánkkal történik, az rám is hatással van, megrendít.  Az ÉLŐ – életformával a célom, hogy szeretetteljesebb, szebb egy  jobb jelennek adjunk esélyt, mely jelen egyben jövőnk is.
Tovább...
 
Magyarország a szív erejével I.
Írta: Knolmár Mária (Marica) - a Turiyam Program vezetője   
ImageAz ÉLŐ - életforma ébresztő, melyen keresztül az élhető, békés életre buzdít, ösztönöz. (...) A szív tanítása  a bennünk lévő háborúság megértésére, a negatívitás felszámolására irányítja a figyelmünket. Arra buzdít, hogy váltsuk le negativitásunkat, a régi álruhánkat, álarcunkat, ál szerepeinket, amelyeket mások nyomására vettünk magunkra és forduljunk a magunk és egymás közötti pozitív, szeretetteljes kapcsolat építése, támogatása felé.
Tovább...
 
Önvizsgálat, önnevelés, nevelés - Mit teszünk magunkért és gyermekeinkért?
Írta: Frank Zsófia természetgyógyász   
ImageEleinte az önvizsgálattal és az önneveléssel érdemes foglalkoznunk, hiszen mit sem ér a nevelésünk, ha nem vagyunk hitelesek. A hitelesség saját önnevelésünk látható eredménye. Többet mond minden szónál. Követhető is, mert az, amit végigjártunk, majd életformánkká tettünk, módszerré válik, aztán ekként tovább is adható.
Tovább...
 
Anyai hitvallás
Írta: Kozma Emőke asztrológus   
ImageHiszem, hogy minden tudásommal, teljes elmémmel és minden erőmmel, képes vagyok az egyetemes megváltás művében részt venni, egészséges családanyákat nevelni lányaimból, és egészséges családanyasághoz hozzásegíteni a hozzám forduló, tanácsot, útbaigazítást kérő nőket, lányokat és asszonyokat egy harmonikusabb, egészségesebb...
Tovább...
 
Anyák és lányaik, avagy az anya-leánygyermek kapcsolatról asztrológus szemmel
Írta: Kozma Emőke asztrológus   
ImageFejlődéspszichológiai tanulmányokból tudható, hogy az emberi élet első 3 évében meghatározó tulajdonságok alakulnak ki személyiségében. A szakemberek egybehangzó megállapítása szerint ez az idő, az intenzív anya-gyerek kapcsolat, vagyis a későbbi társadalmi beilleszkedéshez nélkülözhetetlen érzelmi kötődési minták kialakulási ideje (a kapcsolódási képesség, a stabilitás, tanulási készségek stb.,) amelyek később nem, vagy csak részben pótolhatók.
Tovább...
 
Az önmérgezésről és a gyermekek betegségeiről
Írta: Kozma Szilárd asztrológus   
ImageA szenvedéscsomagot jelentő betegségtünetek akkor jelentkeznek, ha több apróbb fájdalomjelzést (például a szorongás, a lelkiismeret furdalás és a düh is lelki és testi fájdalomjelzéseket vált ki) nem voltunk hajlandóak észlelni és ezen jelzésekből okulva, a szükséges mentalitásváltoztatást eltökélni és megvalósítani, vagyis a szükséges következtetéseket levonni.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

Találatok 1 - 9 / 10

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Aranyhegy
Body Talk
Asztrológia