Menu Content/Inhalt
Főmenü > Szellemi áramlatok > Teozófia > A Teozófiai Társulatról
A Teozófiai Társulatról
ImageA Nemzetközi Teozófiai Társulatot 1875-ben alapították. Olyan – bármely vallást követő vagy felekezet nélküli – emberek testülete, akik keresik az igazságot és elfogadják a társulat alábbi hármas célkitűzését:

1. Megalkotni az emberiség egyetemes testvériségének egyik magvát, nemzetiségi, vallási, társadalmi osztálybeli, nemi és faji megkülönböztetés nélkül.

2. Támogatni a vallások, bölcseletek és tudományok össze-hasonlító tanulmányozását.

3. Kutatni a természet még fel nem ismert törvényeit és az emberben rejlő erőket, képességeket.

Ezek alapján a Társulat tagjai – a gondolatszabadság teljes tiszteletben tartásával – törekednek megvalósítani a minden élő teremtmény szellemi egységén alapuló testvériséget, és azt, hogy ezt az egységet mindenki a saját szellemi kibontakozása révén élje át. Törekednek saját életükben megvalósítani az Igazság egységes szemléletét, amely egyaránt nyugszik vallási, bölcseleti és tudományos ismereteken. Hirdetik az emberben levő isteni szikra létezését és keresik az utat, amely ennek a szunnyadó létezésnek kibontakozásához és átéléséhez vezet.

A Magyar Teozófiai Társulat magja már 1906-ban létrejött, 1907-ben a pedig a Társulat hivatalosan is megalakult. Bár 1950 és 1991 között betiltották, tevékenysége ez idő alatt sem szakadt meg, tagjai továbbra is rendszeresen tartottak összejöveteleket. A Társulat hivatalosan 1991-ben indult újra, a betiltás előtti munkát tovább folytatva azóta is folyamatosan működik. A tagok a teozófia alapvető irodalmát tanulmányozzák, azt fokozatosan magyar nyelven is megjelentetik és nyilvános előadásokat is szerveznek.
 
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk