Menu Content/Inhalt
Főmenü > Természetgyógyászat > Az ember energiaközpontjai IV.
 
Az ember energiaközpontjai IV.
Image1. Muladhara, a Gyökér-csakra

Saját alapokra helyezve a házasság megkötése, a közös alapok, a gyökerek és a biztonság, valamint a család kialakítása és fenntartása.

2. Svadhisthana, a Szex-csakra

A fizikai kreativitás megnyilvánulásai, a közös vágyak, a szex és a gyermeknemzés, a gyermeknevelés megkezdése, a kötöttség és a szabadság a kapcsolatban. 

3. Manipura, a Köldök-csakra

Az én-kép és a mi-kép, vagyis a közös jelen és a jövőkép kialakítása, a közös energiabázis, az egymás iránti szenvedély, de az érzelmek feldolgozása is.

4. Anahata, a Szív-csakra

Az empátia, a tolerancia, a tapintat, a megbocsátás, az egymás iránti megnyílás és a pozitív érzelmek, a kapcsolatban az adás és elfogadás megvalósítása. 

5. Visuddha, a Torok-csakra

Egymás megértése önfegyelem segítségével, az egymás közötti (erőszakmentes vagy gyengéd) kommunikáció és a magasabbrendű kreativitás gyakorlása közösen. 
    
6. Ajna, a Homlok-csakra

Az egymás iránti bizalom és felelősség, a közös életfeladat, a közös akarat megtalálása, az intuíció, a belsõ hallás és látás (egymás valós látása és elfogadása). 

7. Sahasrara, az Ezerszirmú lótusz

A pár Istenre és a szellemiségre történő irányultsága, a szellemi megvalósítás iránti közös szándék vagy elkötelezettség, esetleg a közös meditáció.
 
Szerző: Frank Zsófia természetgyógyász
www.frankzsofia.hu
Copyright ©2001. Frank és Társai BT. Minden jog fenntartva. A fenti szórólap szerzői műnek minősül. A szerzők engedélye nélkül a szórólapról készülő mindennemű másolat a szerzői jogi törvénybe ütközik.
Irodalomjegyzék: Dzsohari, Haris: Csakrák; Simpson, Liz: A csakragyógyítás könyve; Vollmar, Klausbernd: A csakrák; Sieczka, Helmut, G.: Csakralégzés; Leadbeater, C. W.: A csakrák; Dr. Feuerstein: Yoga tradíció; Davidson, John: Subtle energy
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk