Menu Content/Inhalt
Főmenü > Természetgyógyászat > Az ember energiaközpontjai IV.
 
Az ember energiaközpontjai IV.
Image1. Muladhara, a Gyökér-csakra

Saját alapokra helyezve a házasság megkötése, a közös alapok, a gyökerek és a biztonság, valamint a család kialakítása és fenntartása.

2. Svadhisthana, a Szex-csakra

A fizikai kreativitás megnyilvánulásai, a közös vágyak, a szex és a gyermeknemzés, a gyermeknevelés megkezdése, a kötöttség és a szabadság a kapcsolatban. 

3. Manipura, a Köldök-csakra

Az én-kép és a mi-kép, vagyis a közös jelen és a jövőkép kialakítása, a közös energiabázis, az egymás iránti szenvedély, de az érzelmek feldolgozása is.

4. Anahata, a Szív-csakra

Az empátia, a tolerancia, a tapintat, a megbocsátás, az egymás iránti megnyílás és a pozitív érzelmek, a kapcsolatban az adás és elfogadás megvalósítása. 

5. Visuddha, a Torok-csakra

Egymás megértése önfegyelem segítségével, az egymás közötti (erőszakmentes vagy gyengéd) kommunikáció és a magasabbrendű kreativitás gyakorlása közösen. 
    
6. Ajna, a Homlok-csakra

Az egymás iránti bizalom és felelősség, a közös életfeladat, a közös akarat megtalálása, az intuíció, a belsõ hallás és látás (egymás valós látása és elfogadása). 

7. Sahasrara, az Ezerszirmú lótusz

A pár Istenre és a szellemiségre történő irányultsága, a szellemi megvalósítás iránti közös szándék vagy elkötelezettség, esetleg a közös meditáció.
 
Szerző: Frank Zsófia természetgyógyász
www.frankzsofia.hu
Copyright ©2001. Frank és Társai BT. Minden jog fenntartva. A fenti szórólap szerzői műnek minősül. A szerzők engedélye nélkül a szórólapról készülő mindennemű másolat a szerzői jogi törvénybe ütközik.
Irodalomjegyzék: Dzsohari, Haris: Csakrák; Simpson, Liz: A csakragyógyítás könyve; Vollmar, Klausbernd: A csakrák; Sieczka, Helmut, G.: Csakralégzés; Leadbeater, C. W.: A csakrák; Dr. Feuerstein: Yoga tradíció; Davidson, John: Subtle energy
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Aranyhegy
Body Talk
Asztrológia