Menu Content/Inhalt
Főmenü > Teasarok > Japán teák
 
Japán teák
KYOTO

ImageGenmaicha (Fényezetlen Rizstea)
Különleges aromájú zöldtea, amihez a japánok egyik szent eledelüket, a pirított rizst keverik. Nagyon jó ebéd közben vagy ebéd helyett is akár.

Matcha (Kyoto)
Exkluzív japán specialitás, melyet japán teaszertartásoknál használnak. A friss zöld tea árnyékolt ültetvényekről származik és nagyon finoman őrölt. A por világoszöld színű, erős fűaromával.

SHIZOUKA

Ezen teáink Shizuokából, Japán egyik kiemelkedő teatermő vidékéről származnak.Kazunobu Ishikawa teakertész ligetei, a híres hegy, a Fuji alsó lejtőin helyezkednek el, ahol a termesztés kizárólag "organikus", azaz vegyszermentes módszerek szerint történik.

Hojicha (Pirított Japán Tea)
Pirított japán tea, amelynél a fermentációs folyamatot hirtelen pörköléssel szakítják meg. Illata a frissen sütött kenyérére, íze pedig a pirított rizsére emlékeztet. Az eredeti japán csomagolás abszolút frissességet garantál. A Sencha japán legnépszerűbb teafajtája. Az alacsonyabb és közepes minőségűeket hétköznap isszák, míg a legjobb minőségűeket csak különleges alkalmakkor fogyasztják. Maga a Sencha szó nemcsak "zöld teát", hanem - más hangsúllyal kiejtve -"1000 TEÁ"-t is jelenthet.:

"Sencha": magyarul "1000 TEA"
"Sencha": magyarul "zöld tea"

Kazunobu saját termesztésű Sencha teáinak fantázianeveket adott, azonban az osztályozásnál kizárólag a tea minősége alapján döntött:

Gokujoucha - A legeslegjobb tea
Tokujoucha - A legkiválóbb tea
Koukyu Sencha - Ínyenc sencha
Tokusencha - Extra sencha
Jousencha - Válogatott sencha
Kukicha - Tealevél szárak

Habár a Sencha-teákat általában nem szokták "árnyékolásos" módszerrel termeszteni, a Gokujoucha esetében Kazunobu a teacserjét szedés előtt 5 napon keresztül 50%-osan leárnyékolja. Ennek köszönhetően alacsony marad a levelek polifenol- (csersav-) tartalma, viszont megnő az édeskés és lágy ízt adó klorofil aránya. Kazunobu legjobb minőségű fajtáinak (szárított) levelei tűalakúak, mivel nagyrészt kicsi, zsenge tearügyeket használ, és ezeket óvatosan többször is sodorja. A Jousencha fiatal levelekből készül.
 
Szerző: Szepesi Zsuzsa - www.1000Tea.hu
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Aranyhegy
Body Talk
Asztrológia