Menu Content/Inhalt
Főmenü > Életvitel, önismeret > A szíved Erejével
A szíved Erejével
A Belső Szabadság

ImageAhogy a  hozzám beérkező tanácskérő leveleket olvasom, meglepetten veszem észre, hogy nőt és férfit, itt a világ másik oldalán Új-Zélandon, ugyanazok a párkapcsolati kérdések foglalkoztatják, mint Magyarországon... Hogyan lehetnénk boldogok? Ki fog engem szeretni? Hogyan találom meg a legmegfelelőbb párt magamnak?

Mindannyian tudjuk, hogy ezek nagyon összetett kérdések. Azt gondolom, hogy nő és férfi boldogsága nem azon múlik, hogy megtalálják-e egymást, hanem azon, hogy önmagukkal milyen viszonyban vannak, mennyire függetlenek saját belső nehézségeiktől, mennyire szabadok - mert szabadnak lenni, nem azt jelenti, hogy meg merem csinálni, azt, amit eltervezek és úgy, ahogy elgondolom...

Felelős együttműködés

Sosem volt annyira szükség nő és férfi együttműködésére, mint ma, amikor a női és férfi szerepek átalakulóban, megújulóban vannak. Ahhoz viszont, hogy felelős együttműködő társakká váljanak, a hiányok sorolása helyett, be kell lássák, hogy az értékek, amelyek után vágyakoznak, nem a külső, hanem a Belső világban érhetők el. Ezek a Belső értékek a szeretetből fakadó figyelmesség, türelem, kedvesség, előzékenység kihívását teremtik meg számukra. Ez a kihívás mindannyiunk életének valódi értelme. Szívünk Ereje tart meg bennünket önmagunkban, nehéz helyzeteinkben és megtart bennünket egymásban, s Istenben is.

"A Szív Egy Pontja"


Ez nem a szerelem szédítő bájitala. Az anyák tudják igazán, mit jelent ez valójában. Miféle láthatatlan szál ez, mely akkor is összeköt, ha mérföldekre vagyunk egymástól, s még akkor is, ha már nem is vagyunk ebben az életben.Láthatatlan, s mégis megfogható, tapintható valós - magasabb érzelem ez, mely valódi, misztika nélküli, sokszor igenis racionális, a gyökerekig, és  az ősi - szakrálisba vezet. Ez a Energia, mindannyiunk sajátja, születésétől fogva, hiszen ezzel születünk e földi életbe, s feladatunk ezt az Energiát működtetni. Nő és férfi egy pontban ér össze a Szív Egy-pontjának hívom ezt: Istenben.
Szeretni, vagyis feladni az önös érdekeket, feladni kicsinyes igényeket, azért, hogy tápláljam, ébresszem a figyelmességet, hogy egyre jobbá váljak mások, a létezés, a Mindenség javára.

Szerző: Knolmár Mária (Marica) - a Turiyam Program vezetője
www.turiyam.com
 
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Aranyhegy
Body Talk
Asztrológia