Menu Content/Inhalt
Főmenü > Életvitel, önismeret > Tisztulás - A bennünk lévő stressz, szorongás, feszültség feloldásáról
Tisztulás - A bennünk lévő stressz, szorongás, feszültség feloldásáról
ImageÉdes Istenem, amikor rájövünk a Te kegyelmedből, és önismereti próbálkozásaink révén, hogy életünkben milyen görcsök, rossz reakciók és beidegződések feloldása a feladatunk, és ehhez hogyan járulnak hozzá az emberek (akik egy részére haragszunk, mikor fájdalmat okoznak) – rögtön elKÉP-edünk (képszerűvé válik), hogy milyen egyszerű fejlődési-szálakra vannak felfűzve életeseményeink! Kegyelem ez, hogy megtanuljuk felismerni rossz hozzáállásunkat, vagy egyszerűen csak magasabb szinten, tudatosabban, szeretet-telibben reagáljunk, mint régen!   

Például szeretteink elvesztésétől való félelmünk (hogy meghalnak, bajuk lesz...stb.) csak a ragaszkodást, birtoklási vágyat vagy a túlzott aggodalmaskodást erősíti - egy ideig! A megfelelő pillanatban pedig rájövünk, hogy akit az ember szeret, azt nem tudja elveszteni, hisz mindörökké a szívében él – bármikor felidézheti a lényét, közös emlékeit vele. Fizikai elvesztésükkor pedig (pl. távoli helyre kerülés vagy halál) azokkal van továbbra dolga az embernek, akik körülötte maradnak, vagy odakerülnek a sors révén. Általuk fejlődik tovább és ők is általa tapasztalnak, vagy szeretetüket más szinteken élhetik ki. Természetesen ez nem egyszerű feladat, de amikor sejtjük a dolgok jobbá alakulásának a lényegét, Istenhez fordulva, kérve az Ő egyértelmű útmutatását, jeleit a probléma magjának, igaz természetének felismeréséhez és szeretet-teli megoldásához (mely minden léleknek jó lesz, akik részt vettek ebben a „történetben”) - szinte rögtön megerősít, és vagy álmok révén, vagy elcsendesült lélekkel, mikor intuícióinkat tisztábban érezhetjük: megkapjuk a választ, a megoldást! Így feloldódik a feszültség, elönt bennünket a lelki öröm, szeretettel telünk meg életünk minden (e probléma feloldásában akár rossz érzéseket keltőn is segítő) résztvevő felé.

Megújult erővel már más irányok felé fordulhatunk, vagy élvezhetjük a felismert állapot áldásait – végtelen hálával Isten felé, fürödve az újból felerősödő, szorosabb Vele való kapcsolatban!

Az „I-GAZSÁG” révén, amit eddig „gazságnak” éltünk meg érzelmileg, most eljuthatunk az „IGAZSÁG”-hoz, ami felemel, szebbé teszi szívünket-lelkünket, kapcsolatainkat, további életünket…

Aki fél a hibák elkövetésétől: akár ha majd rosszul tesz valamit, vagy téved és ezért csúnya büntetésben részesül – csak leblokkolja a spontán válaszait az élet hozta eseményekre, feladja  céljait, esetleg belső meggyőződését – így gyakrabban keltenek benne mások lelkiismeret-furdalást, zsarolhatóvá válik, félelemmel telítődik az élete. Mikor lassú önismeret és a kegyelem révén végre felismeri ezt a rossz hozzáállását, problémáját, és imáira válaszul körvonalazódik a helyes megoldás, rájön, hogy hibáinak is mindig oka és célja van a körülötte lévő lelkek tapasztalásában, fejlődésükben, de mindenekelőtt saját fejlődésében - e probléma felismerése által.

Ettől kezdve bátrabban felvállalhatja saját egyéniségét, reagálásait, felvállalhatja belső késztetéseit és elindulhat az általuk motivált irányba: ÖNMAGA lehet, hiszen tudja, mindenki követ el „hibákat”, de ez a fejlődés és az élet része! Isten előtt nincsenek HIBÁK, csak SZEREPEK, neki minden szereplő SZÍNÉSZ-LÉLEK (Isten látja a valóságot „SZÍNRŐL-SZÍNRE”!), Neki mindenki egyformán kedves. Ha a lélek Hozzá fordul, engedi Őt belülről a szeretetével megérinteni, ez a legnagyobb boldogság és áldás számára, mely Istennek is örömöt okoz - hisz a szeretet így megújult erővel bontakozhat ki!

Hibáinkból mindig tanulunk is valamit: a becsület, a tisztesség, a tisztaság, az erőszakmentesség, a béke és az egymás iránti szeretet egyre kitisztultabb megnyilvánulásai felé terelve cselekedeteinket, jellemünket, énünket – lelkünket pedig az Istennel való szeretetteljes, tiszta kapcsolatra hangolja.

Szerző: Matosics Róbertné Zsuzsanna
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Aranyhegy
Body Talk
Asztrológia