Menu Content/Inhalt
Főmenü > Természetgyógyászat > Honnan indul a probléma?
 
Honnan indul a probléma?
ImageEgy fiatalember fejfájásos problémájával fordult hozzám megoldásért. Fejfájásának főbb jellemzői, hogy már kb. 5 éve általában szerdánként jelentkezik, és délután 4 körül mindig el is múlik. A fájdalom erőssége változó. Többféle gyógyszert kipróbált már és jelenleg ott tart, hogy 4-5 szem egyszeri bevétele néha segít elviselhetőbbé tenni a fájdalmat, de elmulasztani nem képes.

Bármilyen problémát, betegséget akkor tudunk a leghatékonyabban kezelni, ha megtaláljuk az eredetét, a kiinduló pontját. Hiszen a probléma, a betegség magában hordozza ezt az információt, csak meg kell találnunk, és meg kell értenünk.

Ehhez az általam is használt és tanított Szimbolikus Szellemi Piramis Tarot rendszerét hívom általában segítségül.

A tarot kártya elemzése által egyértelművé vált, hogy a fiatalember több pénzre vágyik, hogy családjának biztosítani tudja a megélhetésükhöz szükséges összeget, de úgy érzi, hogy ennek megteremtéséhez nincs elég ereje. Továbbá az is kiderült, hogy 24 éves kora környékén indult el egy párkapcsolata. A fiatalember elmondta, hogy ezzel a hölggyel hamarosan össze is költözött, és ekkor szakadt ki először a biztonságot nyújtó szülői kötelékből. Tehát kilépett a nagybetűs életbe, ahol neki, mint férfinak meg kellett teremtenie az "új családjának" a pénzügyi hátteret. A fiúból férfivá kellett érnie. Az elemzés egyértelműen mutatja, hogy a családfenntartó feladatra a fiatalember a mai napig is alkalmatlannak tartja magát, és mindez állandó kétséggel, félelemmel tölti el. Ráadásul ez a félelem olyan méreteket ölt benne, melyet általában csak a pánik betegeknél szoktam tapasztalni, de pánikra jellemző tünetek egyáltalán nem jelentkeztek nála.

Mivel a fiatalember az érzelmeit teljesen elfojtja, ezért a félelem nem tudott a felszínre kerülni, mint probléma, tehát tovább kellett alakulnia olyan fájdalmas "betegséggé", melyre már kénytelen volt odafigyelni, melyet már nem hagyhatott tovább figyelmen kívül.

Ennél a fejfájásnál egyértelműen látható, hogy a probléma oka a fiatalember 24 éves korában keletkezett, de a fejfájás kb. 3 évvel később indult el. Tehát a félelem kb. 3 éven keresztül munkálkodott benne, mire "betegséggé" alakult. Ezért nagyon nehéz sokszor megtalálni a probléma okát, mert már sokkal hamarabb is keletkezhet, mint ahogy megtapasztalnánk a figyelmeztető jeleit. Így ha a fejfájás megjelenésének időpontja körül kezdtünk volna el vizsgálódni, nem találtunk volna rá a valódi kiindulási pontra, és így a kezelés sem lett volna ilyen gyors és hatékony.

Ha ebben az esetben a fejfájás szimbolikáját vettem volna figyelembe, mint például a hibás gondolkodás, lelki feszültség, depresszió, túlzott becsvágy, görcsös akarat, kudarctól való félelem, stb., akkor teljesen más Bach-virágesszenciát ajánlottam volna számára. Így viszont, hogy rögtön megmutatkozott az az erős félelem érzet, olyan Bach-virágesszenciát javasoltam a fiatalembernek, melyet általában csak pánikosoknak adok.

Az első pozitív visszajelzés igen hamar megérkezett. A fiatalember hamarosan teljesen feldolgozta félelmét a családfenntartó feladatával kapcsolatban. Mivel a fejfájás teljesítette kötelességét – hiszen a felszínre hozott egy olyan félelmet mellyel a fiatalember nem volt hajlandó korábban szembenézni –, már nem volt rá szükség, így távozott.

Szerző: Tolnai Erzsébet Éva
 
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Aranyhegy
Body Talk
Asztrológia