Menu Content/Inhalt
A tanulóság
ImageA transzfigurista tanításokat nem filozófikus megfontolásokra szánják – azokat "meg kell élni". Ezen munkálkodnak a tanulók a Szellemi Iskolában. Akik nem érzik felkészültnek magukat, hogy a tanulóságot ebben az értelemben gyakorolják, de azért kapcsolatot kívánnak fenntartani az iskolával, azok számára lehetséges a tagság állapota.

Tájékozódás és személyes szabadság

Mielőtt a csatlakozás mellett döntenének, az érdeklődő emberek számára annyi időt és annyi lehetőséget biztosítanak, amennyit csak kívánnak, hogy kötelezettség nélkül többet tudhassanak meg az Iskoláról. A belépést követően bárki bármikor megszakíthatja a kapcsolatot az iskolával, amikor úgy dönt. A személyi szabadságot tekintjük az egyetlen megfelelő alapnak a szellemi út bejárásához, amelyet az ember a rendeltetésének ismer fel.

Templomok, konferenciahelyek és centrumok

A Lectorium Rosicrucianumnak sok országban vannak templomai és konferencia központjai, ahol a tanulók rendszeresen találkoznak templom szolgálatokon és más rendezvényeken, melyek során tanulmányozzák a transzfigurista filozófiát, és elgondolkoznak azon, hogyan tudják azt az életükbe beilleszteni. Erre a célra világszerte különböző városokban mintegy 160 centrum található. Ezekben előadásokat és tanfolyamokat is tartanak az érdeklődőknek. Világszerte körülbelül 12.000 tanuló tevékenykedik. Ezen felül, a Lectorium Rosicrucianumnak mintegy 3.000 tagja van, akik élnek a lehetőséggel, hogy többet tudjanak meg az Iskoláról.

Életreformok és erkölcsi felfogás

A tanulóktól elvárják hogy megvalósítsanak bizonyos alapvető életmódbeli reformokat, mint a vegetarianizmus, a dohányzástól, alkoholtól és a kábítószerektől való tartózkodást. Szintén elvárt a magas szintű erkölcsi felfogás. A külső tevékenységekben éppúgy, mint a belső fejlődésükben a férfi és a nő egyenrangú. A különböző életkorú tanulóknak, és számos fiatal embernek a Lectorium Rosicrucianum munkájában tanúsított aktív szerepvállalása különösen kiemelkedő. A tanulóságba 18 éves kortól lehet belépni.
 
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Aranyhegy
Body Talk
Asztrológia