Menu Content/Inhalt

Legfrissebb programok

There are no upcoming events!

Internetes imamalom

Imamalom

Barátaink

1000tea

Látogatottság

Látogatók: 24921940
Programajánló - Krisna-tudatú Hívők Közössége
Családi délután
vasárnap, 2020-10-25
A vasárnapi program több évtizedes tradíció a mozgalmunkban és több évezredes Indiában. Célja, hogy a hagyományos kora reggeli lelki programok mellett a családok, gyermekek, idősek és fiatalok együtt kapcsolódjanak ki és Krisna-tudatos lelki hangulatban, de családias környezetben töltsék el a hétvége egy délutánját. A vasárnapi program egy jó lehetőség arra, hogy a családok feltöltődjenek, pihenjenek, az édesanyák is élvezzék a lelki témájú előadásokat, hiszen a templomokban ebéd- vagy vacsoralehetőség is van (rendkívül kedvező áron), valamint büfé is rendelkezésre áll, ahol tojás- és tejmentes süteményekből, szendvicsekből válogathatnak az uzsonnázni vágyók.

A Srila Prabhupáda által kezdetben “Sunday Love Feast“-nek elnevezett vasárnapi programok azt a célt is szolgálták, hogy akik templomtól távol eső lakhelyen élnek, vagy munkájuk, tanulmányaik miatt a hétköznapi lelki programokon nem tudnak részt venni, azoknak lehetősége nyíljon arra, hogy legalább hétvégén találkozzanak barátaikkal. A lelki élet mindennapi gyakorlásához elengedhetetlen, hogy a hívők olyan társasággal vegyék körül magukat, mely mélyíti hitüket, erősíti lelki gyakorlataikat, a vasárnapi programok így kiváló lehetőséget kínálnak a lelki feltöltődésre.

A vasárnapi programok jelenleg Budapesten (1039 Lehel u 15-17.), Egerben (3300 Széchenyi út 64.), Debrecenben (4028 Magyari u. 2.) működnek rendszeresen, de alkalomszerűen Pécsett és más városokban is megrendezik őket – ezekről érdemes a honlapon tájékozódni. Krisna-völgyben vasárnap kora reggel a Caitanya Caritámrita című szentírásból tartanak leckét majd délben ebédelési lehetőség van – laktovegetáriánus finomságokból.

Program:
A program minden városban egységesen 15 órakor kezdődik egy egyórás meditációs zenével (bhajana).
Ebbe lehetőség van hangszerekkel bekapcsolódni, ha valaki mestere a zeneművészetnek.

16-17 óráig: Előadást hallgathatnak a Krisna-tudatos életmód, filozófia és kultúra tárgyköréből. Az előadás végén kötetlen kérdés-felelet lehetőség is van (lecke).
17 órától tradicionális templomi táncos istentisztelet zajlik (kírtana).
Itt a férfiak és hölgyek külön-külön táncolnak, a lépések pedig rendkívül egyszerűek, gyermekek is nagyon élvezik, könnyedén elsajátítják.
19 órától megtekinthető az esti szertartás (Gaura-áratí), ez is zenés-táncos formában zajlik.
19:30-tól: Meditációs zene a központok zárásáig (21 óráig)
Kapcsolat
Email: Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez
Honlap: http://www.krisna.hu
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Santmat
Kepesseg
Aranyhegy
Body Talk